Wiórki czekoladowe, Vilgain, 250 g
Wiórki czekoladowe, Vilgain, 250 g
Vilgain Wiórki czekoladowe gorzkie 80% - kawałki czekolady wykonane z najrzadszej odmiany kakao o bogatym, kremowym smaku bez goryczy. Doskonałe do bezpośredniego spożycia lub jako składnik do gotowania i pieczenia.
"Bean to bar" - starannie wyselekcjonowane ziarna kakao o jasnym pochodzeniu: Termin "bean to bar" (od ziarna do tabliczki) oznacza, że czekolada jest wytwarzana z ziaren kakao, które są starannie cięte, łuskane, prażone, mielone na drobną masę, a na końcu wlewane do formy końcowego produktu. Nie jest to produkcja masowa, która często wykorzystuje gotową czekoladę o niepewnym pochodzeniu i jakości, która jest po prostu topiona i przekształcana w tabliczkę czekolady. Ziarna kakao pochodzą z jednego źródła, bezpośrednio od rolników z Wenezueli. Następnie proces przetwarzania odbywa się w Czechach, gdzie czekolada jest pakowana ręcznie. Cała droga od ziaren kakao do finalnej czekolady jest w rękach jednego producenta, bez pośredników. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować maksymalną i stabilną jakość produktu.
Najrzadsza odmiana Criollo: Criollo to najbardziej ceniona odmiana, ale stanowi mniej niż 5% światowej produkcji kakao. Drzewa kakaowe tej odmiany są bardzo wymagające w uprawie. Jednak jakość ich ziaren jest nieporównywalna z klasycznymi odmianami. Posiadają bogaty, kremowy smak bez goryczy oraz szeroką gamę nut smakowych owocowych, orzechowych i korzennych. Dodaliśmy cukier kokosowy dla przyjemnie słodkiego smaku.
Bez dodatku aromatów i lecytyny sojowej: Konwencjonalne czekolady zawierają emulgator lecytynę sojową, ale zmniejsza to zawartość kakao. Innym powszechnym składnikiem jest aromat waniliowy, który poprawia smak i maskuje gorycz w ziarnach niższej jakości. Żadnej z tych substancji nie znajdziesz w naszej czekoladzie.
- Minimalnie 80% masy kakaowej.
- "Bean to bar" – cały proces produkcji w rękach jednego producenta.
- Pochodzenie z jednego źródła – ziarna kakao z Wenezueli.
- Uczciwa czeska produkcja z ręcznym pakowaniem.
- Starannie wyselekcjonowane ziarna kakao z Wenezueli.
- Najrzadsza odmiana Criollo.
- Bogaty kremowy smak bez goryczy.
- Zróżnicowane nuty smakowe owocowe, orzechowe i korzenne.
- Bez lecytyny sojowej i aromatu waniliowego.
Składniki: Ziarna kakao, cukier kokosowy. Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Czechach.
Wartość odżywcza (w 100 g): Energia: 2370 kJ / 566 kcal Tłuszcz: 46 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 27 g Węglowodany: 18,4 g
- w tym cukry: 17,5 g Błonnik: 19 g Białko: 9,1 g Sól: 0,01 g
Dostawa
Przesyłka kurierska 2-3 dni robocze |
48,59 zł |
|
*darmowa dostawa od 445 zł |
Przedział cenowy | do 115 PLN |
---|---|
Marka | Vilgain |
Kolor | Glinka |
Waga | 500 g |