Mój wózek (0,00 zł)

Wiórki czekoladowe, Vilgain, 250 g

Kod
VG-36686
72,91 zł
niedostępny

Czas dostawy 3 – 7 dni

Dodaj do listy życzeń

Wiórki czekoladowe, Vilgain, 250 g

Vilgain Wiórki czekoladowe gorzkie 80% - kawałki czekolady wykonane z najrzadszej odmiany kakao o bogatym, kremowym smaku bez goryczy. Doskonałe do bezpośredniego spożycia lub jako składnik do gotowania i pieczenia.

"Bean to bar" - starannie wyselekcjonowane ziarna kakao o jasnym pochodzeniu: Termin "bean to bar" (od ziarna do tabliczki) oznacza, że czekolada jest wytwarzana z ziaren kakao, które są starannie cięte, łuskane, prażone, mielone na drobną masę, a na końcu wlewane do formy końcowego produktu. Nie jest to produkcja masowa, która często wykorzystuje gotową czekoladę o niepewnym pochodzeniu i jakości, która jest po prostu topiona i przekształcana w tabliczkę czekolady. Ziarna kakao pochodzą z jednego źródła, bezpośrednio od rolników z Wenezueli. Następnie proces przetwarzania odbywa się w Czechach, gdzie czekolada jest pakowana ręcznie. Cała droga od ziaren kakao do finalnej czekolady jest w rękach jednego producenta, bez pośredników. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować maksymalną i stabilną jakość produktu.  

Najrzadsza odmiana Criollo: Criollo to najbardziej ceniona odmiana, ale stanowi mniej niż 5% światowej produkcji kakao. Drzewa kakaowe tej odmiany są bardzo wymagające w uprawie. Jednak jakość ich ziaren jest nieporównywalna z klasycznymi odmianami. Posiadają bogaty, kremowy smak bez goryczy oraz szeroką gamę nut smakowych owocowych, orzechowych i korzennych. Dodaliśmy cukier kokosowy dla przyjemnie słodkiego smaku.

Bez dodatku aromatów i lecytyny sojowej: Konwencjonalne czekolady zawierają emulgator lecytynę sojową, ale zmniejsza to zawartość kakao. Innym powszechnym składnikiem jest aromat waniliowy, który poprawia smak i maskuje gorycz w ziarnach niższej jakości. Żadnej z tych substancji nie znajdziesz w naszej czekoladzie.

  • Minimalnie 80% masy kakaowej.
  • "Bean to bar" – cały proces produkcji w rękach jednego producenta.
  • Pochodzenie z jednego źródła – ziarna kakao z Wenezueli.
  • Uczciwa czeska produkcja z ręcznym pakowaniem.
  • Starannie wyselekcjonowane ziarna kakao z Wenezueli.
  • Najrzadsza odmiana Criollo.
  • Bogaty kremowy smak bez goryczy.
  • Zróżnicowane nuty smakowe owocowe, orzechowe i korzenne.
  • Bez lecytyny sojowej i aromatu waniliowego.

Składniki: Ziarna kakao, cukier kokosowy. Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Czechach.

Wartość odżywcza (w 100 g): Energia: 2370 kJ / 566 kcal Tłuszcz: 46 g

  • w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 27 g Węglowodany: 18,4 g
  • w tym cukry: 17,5 g Błonnik: 19 g Białko: 9,1 g Sól: 0,01 g

Dostawa

Przesyłka kurierska

2-3 dni robocze

48,59 zł

*darmowa dostawa od 445 zł

Więcej informacji
Przedział cenowydo 115 PLN
MarkaVilgain
KolorGlinka
Waga500 g
Write Your Own Review
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać opinie. Zaloguj się lub utwórz konto
Close